Hardware acceleration not working!

Questions about Jellyfin.
Post Reply
byr3v
Posts: 3
Joined: Sat Jul 06, 2024 3:34 pm
Romania

Hardware acceleration not working!

Post by byr3v »

Installed nvidia drivers (clean, no patch to removes restriction on maximum number of simultaneous NVENC video encoding sessions imposed by Nvidia to consumer-grade GPUs.)

Linux UBUNTU 22.04

in ubuntu 18 it worked without any problem (native, without docker)

nvidia-smi
Sun Jul 7 20:51:10 2024
+---------------------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 535.183.01 Driver Version: 535.183.01 CUDA Version: 12.2 |
|-----------------------------------------+----------------------+----------------------+
| GPU Name Persistence-M | Bus-Id Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan Temp Perf Pwr:Usage/Cap | Memory-Usage | GPU-Util Compute M. |
| | | MIG M. |
|=========================================+======================+======================|
| 0 NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Off | 00000000:2B:00.0 On | N/A |
| 30% 35C P8 N/A / 75W | 2MiB / 4096MiB | 0% Default |
| | | N/A |
+-----------------------------------------+----------------------+----------------------+

+---------------------------------------------------------------------------------------+
| Processes: |
| GPU GI CI PID Type Process name GPU Memory |
| ID ID Usage |
|=======================================================================================|
| No running processes found |
+---------------------------------------------------------------------------------------+

Code: Select all


lshw -C display
  *-display
       description: VGA compatible controller
       product: GP107 [GeForce GTX 1050 Ti]
       vendor: NVIDIA Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:2b:00.0
       version: a1
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=nvidia latency=0
       resources: iomemory:7f0-7ef iomemory:7f0-7ef irq:93 memory:fb000000-fbffffff memory:7fe0000000-7fefffffff memory:7ff0000000-7ff1ffffff ioport:f000(size=128) memory:fc000000-fc07ffff
  *-graphics
       product: EFI VGA
       physical id: 1
       logical name: /dev/fb0
       capabilities: fb
       configuration: depth=32 resolution=2560,1440
User avatar
rogs
Site Admin
Posts: 132
Joined: Mon Oct 23, 2023 12:53 pm
Location: Montevideo, Uruguay
Gender:
Contact:
Uruguay

Re: Hardware acceleration not working!

Post by rogs »

Hi @byr3v!

You'll need to passtrough your video card to the docker container. Sadly I can't help you, but there's people in the discord server that have solved this issue!

Cheers!

Roger.

YAMS Creator

E: roger (at) rogs.me. Fuck you, email bots.
W: https://rogs.me
gpg: curl -sL https://rogs.me/rogs.txt | gpg --import
fingerprint: ADDF BCB7 8B86 8D93 FC4E 3224 C7EC E9C6 C36E C2E6


Also, I love cats :mrgreen:

Pirate jet, pirate jet
Post Reply